Debian Live Lenny Beta1

Címkék

A The Debian Live Team bejelentette a Debian Lenny első beta állapotú "Live" image-eit. A csapat az tervezi, hogy a Debian Lenny kiadási folyamatának keretén belül teszi elérhetővé a végleges Live image-eket. Ez (lesz) az első hivatalos Live kiadás a Live Team részéről, amely több mint két és fél évet dolgozott azon, hogy a Debian saját Live rendszerei megszülethessenek. A részletek a bejelentésben olvashatók. A CD image-ek (i386, amd64) letölthetők innen.

Hozzászólások

Pont azon gondolkoztam megirom, leirtam mint vazlat, aztan inkabb toroltem mivel 'beta 1' kiadasrol van csak szo. Mindegy... jobb ez igy mindenkinek. :)

Hehh..egeszsegedre. Nem lop senki senkitol.. en csak egy txt-be irtam le a hirt, nem postoltam. Annak sok ertelmet nem latom.

ps.: Ez mind teny es valo.. bar tobbet is adhatna az Ubuntu a nagy osnek, de jo ez az egesz ahogy van. Ha X megker hogy "koll linugz" akkor Ubuntu-t kap. Ha Y akit jobban ismerek/jobb ismeros, az openSUSE-t. hehh.. :)

Én ezt arra írtam, hogy most a Debian is kiadni készül egy live CD-t. De én tényleg csak hülyéskedtem. Bocsánat.

Azt nem tudom, mennyit ad az Ubuntu a Debiannak. Nálam a közelemben levők azért kapnak Ubuntut vagy Debiant, mert ha valamit nem tudnak megoldani - és közben engem szidnak, hogy miért ezt kapták :) -, akkor engem vesznek elő, számomra meg a Debian a legkisebb sz*pás disztribúciója - tudom, ezt itt nagyon sokan meg tudják cáfolni a saját érveikkel, de nekem kényelmes és kész. A másik "aggyá linugzot" esélyes egyébként itt is az openSUSE - nagyon jól összerakott a legtöbb kiadásuk.

Főleg a Debian iránt érdeklődő ifjúságnak :-)

Debian Live már jóval az Ubuntu előtt is volt - például a Knoppix -, csak nem hivatalos.

Mint a hírből is kiderül, hivatalos Debian Live már 2 és fél éve van, csak az Etch kiadására még nem érte el az eredetivel egyező Debian minőséget (azért vígan lehetett használni).

A Debian Live már elég frankó, összevethető a Debian Lenny Béta 1 minőségével, szerintem tetszeni fog :-)

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Megtudná nekem mondani, hogy mi a su jelszava?
Nem találom sehol a leírásokban.
Köszönöm.

Valami vagy nagyon benéztem, vagy bénázok. Letöltöttem a live-gnome iso-t és boot-olom, de csak Install opcióm van. Ti hogy indítottátok a live cd-t??

Ezekről lehet telepíteni is mint az Ubuntut? A lemezek tartalmazzak az OpenOffice-t? A KDE még mindig egy KDE metapackot rak fel?

Hol vannak a torrent fájlok???
Vagy talán lemaradtam valamiről?

--
ρjФ†г@chariot

Lehet erről telepíteni is ?
Nem jöttem rá, hogy indul el a telepítés a live cd- ről.

Nem ertem...Miert Live cd-rol akartok telepiteni? Ott vannak a telepito cuccok, kulonfele kiadasokban.
En ezt speciel arra hasznaltam, hogy sajat NTFS/FAT32 virusirto cd-t hozzak letre, egy esets (nem public) meg egy clamav (public, de rohadt lassu) verzioban.