Hivatalosan is bejelentésre került a "Debian on the FreeRunner"

Címkék

A Debian projekten belül működő FSO packaging team tegnap bejelentette, hogy megkezdte az OpenMoko Freerunner-en való Debian futtatásához szükséges telepítési leírások és telepítőcsomagok publikálását. A bejelentés szerint ez azt jelenti, hogy a Freerunner tulajdonosok - miután telepítették a Debian-t - a megszokott módon (például a népszerű apt-ot használva), több mint 20 000 csomagból válogatva telepíthetnek szoftvereket készülékeikre. A projekt még gyerekcipőben jár, így ennek megfelelően kell kezelni. A részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Alig várom már amikor nem a "Milyen oprendszer van a gépeden?" kérdés helyett "Milyen oprendszer van a mobilodon?" kérdés hangzik el, esetleg erre is lesz sok-sok linux disztró :)

Egy gentoo vajon meddig fordulna.. :DD

Mindketto GNU/Linux. Az OS ugyanaz, csak a disztro nem.
Mondjuk PDA-ra mar nagyon reg van tobb disztro. A legtobbon alapbol valami win szutyok van, de ott van mondjuk a Familiar disztro. Zauruson meg ugye van az alap, Sharp-fele linux disztro, van az OpenZaurus, a Cacko rom, meg a pdaX. Van kozte itt is Qt, gtk, opie.

----
It doesn't take a rocket scientist to program a computer, it takes a programmer.
honlapkészítés

És a telefonálás, sms küldés debian alól hogy is működik ?:) Mert ahogy olvastam a "telefon funkciók" nem valami életképessek eddig.

Dejó, most akár tízablakos Gimpet is lehet telcsin nyomcsizni?
De jól vakcsizhatok majd vele.

kötöjelkötöjel
irreverzibilis perverzkonzerv

Ha kiforr a vas vételezek eggyet és Debian lessz rajta, de szerintam az még legalább egy év.