Rangidős fejlesztő lépett ki a Debian core csapatokból

Címkék

Az ITwire egyik cikke szerint a veterán ausztrál Debian fejlesztő, Anthony "Aj" Towns kilépett a Debian projekt egyes core csapataiból és az elmúlt hetekben hallgatásba burkolózott. A távozás okait csak találgatják, de Towns blogjában homályosan célozgatott arra, hogy a szabadságok közül az egyik amit nagyra értékel az, hogy szabadon kiválaszthatja, hogy kivel és mire fordítja az idejét. A blogbejegyzésben egy link mutat arra a levélre, amelyben Sam Hocevar, a 2007-2008-as Debian Project Leader még hivatalban töltött utolsó óráiban FTP-Master és teljes Debian Account Manager (DAM) pozícióba helyezi Joerg Jaspert-et. Hocevar és Jaspert volt az egyike azoknak a Debian fejlesztőknek, akik feltűnően ellenezték "Aj" 2006-2007-es DPL-ként indított Dunc-Tank névre hallgató kezdeményezését.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, 2006-ban az akkori Debian projektvezető "Aj" irányítása alatt egyes Debian fejlesztők egy pénzgyűjtési kísérletet jelentettek be azzal a céllal, hogy anyagi alapot teremtsenek ahhoz, hogy a Debian GNU/Linux 4.0 (kódnevén "Etch") az eredetileg kitűzött határidőre megjelenhessen. A terv az volt, hogy az összegyűjtött pénzből egyes Debian fejlesztők támogatást kaphassanak arra, hogy teljes időben dolgozhassanak az Etch kiadásán.
A kezdeményezés nem nyerte el minden Debian fejlesztő tetszését. A Dunc-Tank névre hallgató projekt elindulása után nem sokkal több fejlesztő erősen kritizálta a Dunc-Tank.org által szervezett gyűjtést, és voltak akik egyenesen Anthony Towns elmozdítását szerették volna elérni, amiért az támogatta a gyűjtést. A gyűjtés ellenzői arra hivatkoztak, hogy a fizetett fejlesztők miatt a Debian közösség két részre szakadhat, ami destruktív lehet a közösségre nézve. Az akkori kritikák egyik megfogalmazója a most kinevezett Joerg Jaspert volt.

Az ITWire cikke itt.

Hozzászólások

Hogy ezen az oldalon is legyen min csámcsogni :)

--
trey @ gépház

"Gentoo - Franciaország (ötleteik megvalósítását a realitások nem gátolják)"

Na ettől kivagyok. Nincs nemzet akitől jobban borzongok, mint tőlük. Egyébként meg lenni nagy gentoo user... Ez egy szar nap.
-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

inkább az lenne a kérdés hogy van-e magyarországna:S

Offtopic:

Hát persze, hogy van élet.
Csak induláskor mindenki feliratkozik a (gyári) listákra, aztán ott kérdezősködik.
Másik változat: felrakjuk, megy, ami csomag még kell bele azt letöltjük uhu.linux-ról synaptic-kal aztán nincs több gond, csak az általános linux ismeretekkel.
Harmadik változat: az előző kettő együtt.

A Fedorával ez elő sem fordulhatott volna. Mégis él, virul, stb.
--
the tide is turning

Debian eseteben meg az unstable is oregebb, mint sok disztro stable kiadasa. Nem vagyok verziobuzi, de sokszor teljesen nyilvanvalo hibak miatt keresne az ember uj verziot egy programbol, de arra vagy var 2-3 evet, amig a debian meltoztatik szallitani, vagy forrasbol feltetelre kenyszerul, amitol meg a csomagkezelo orul meg.

debiannal a kde4-nél a kde-4.0.x-re szarnak, mivel a devel ág van benne a experimental branchben, mivel kde4.1-et akarnak beletolni lenny-be. így érthető, hogy nem foglalkoznak 4.0-val. Amugy az expimentál jelenleg a kde-4.0.67-es és kde-4.0.72-es devel van benne ...

debian gnu/linux @ linux-2.6.22.22-op1-rc1 | patch
info