Megjelent a Skype 2 Linuxra

Ma megjelent a Skype 2.0.63-as Linux kiadása, amely már teljeskörűen támogatja a videóhívásokat. Ezen kívül támogatja a nyilvános API-t, melynek felhasználásával könnyedén fejleszthetünk Skype szolgáltatásokat használó külső programokat. Az új kiadás letölthető innen, további információk a kiadási megjegyzésekben.

Hozzászólások

A nyilvanos API-val lehetseges, hogy lesz egyszer hozza gtk frontend ?

A Trolltech egy eléggé kártékony állat (ld. licenszviták, amik a KDE-t eléggé lefékezték) ez a GTK vs QT mizéria meg idegesítő. Fel tudsz húzni egy kis sovány GTK-s rendszert, de belefutsz abba, hogy bizony, a skypenak kell a Qt. Ha meg tiszta Qt környezet, akkor hurrá, k3b van, de a firefox meg lehúzza a GTK-t. (Ami a firefox fejlesztők hibája, hogy utoljára mikor néztem, nem volt még mindig Qt UI)

Magyar nyelv még mindig nincs benne alapból, részemről nem is lesz, mivel nem támogatott a hardverem által a Linux.

Olyan ncins hoyg egy gepre nem megy linux =P csak ha hibas valamilyen alkatresz...
Legutobbi gepre mikor ezt mondtak, hopgy csak windows megy ra hajnali 1-tol hajnali 6-ig debuggoltam es kideritettem, hogy aze nem megy, mert szar a proci... elvittek szervizbe es aszontak, hoyg szar a proci... Ujat vett... es nedda megy =)
szal nincs olyan gep amire nem lehet linuxot rakni...
Meg XBox-ra is =P
http://www.xbox-linux.org/wiki/Main_Page
--
http://www.hackthat.net/df/ddos/24168/index.html
by lightgod

Aha, csak mivel ez egy laptop, szeretném kihasználni a hibernálás előnyeit, anélkül hogy hibernálásból való visszatérés után megsülne a processzor. Mert most ez történik. Persze megcsinálják majd hogy korrekt hőfok értéket jelezzen az acpi, de addigra elavul az egész.

Ja, de a lényeg nem is ez, hanem hogy a Skype-nál magasról szarnak a fordításunkra.

"...anélkül hogy hibernálásból való visszatérés után megsülne a processzor."

Sajnos nálam is ez a helyzet egy hp notin... workaround: bekapcs után pár perccel megbabrálom a fényerőt (le-fel) és onnantól már jól mutatja a cpu hőmérsékletet, illetve szabályozza a ventit. :-/
(hpnx6310,ubi710)

imho valamit felreolvastal, rendes api (libskype) tovabbra sincs, csak egy com-os interfesz (amihez irtak dbus/x11 wrappert is) amivel lehet buzizni a futo klienst, de az meg eddig is volt.

én örülök neki, mivel külföldön vagyok, és az otthoniakkal hangra és videóra egyetlen módom a skype, mivel msnn hanghívást egyik program sem támogat, és az otthoniaknak meg ez a 2 van főleg

a helyzet az, hogy ismeroseim java resze vagy windows messengert, agy MSN messengert használ, ami más mint a netmeeting.
a síma msn sajnos tudtommal nem kezeli (ha kezelné valószínüleg vagy az emesene-ben vagy az amsn-ben vagy a poiddginben implementálva lenne, mivel a gnome-meetingben benne van)
De javíts ki ha tévedek

+1
Az előző béta összeveszett a webcamom driverével, és csak egy színes mintát közvetített a kép közepéből, viszont apu hardverén jól ment. Ma letesztelem, hátha megjavult hozzájavult az enyémhez is.

Egyébként a magyarítást ehhez is lehet használni? Nekem jó az angol, de az otthoniaknak kellene a magyar felület.
Csaba

Melyik kliens tud ilyet?
- Létezik (legalább) Windows és Linux verzió
- Működő videofon funkció (tehát video ÉS hang EGYÜTT) - a "jajj már tud hangot csak néha lefagy mert 0.0000000001alpha verziós, video meg roadmapen van csak épp nincs felelős fejlesztője de lehet lesz maaajd" stílus nem játszik.

ja, a gtalk az az, de gondolom én naivan, hogy van más (mukodo) program ami tudja a hangot is a jabberen. merthogy az maga elvileg szabvanyos (mármint a protokoll), tehát semmibe se kerulne megcsinalni. (marmint joval egyszerubb mint pl. egy msn-nél ahol elobb ki kell deriteni a dolgokat)

Valóban furcsa, hogy nincs jól támogatva a nyílt forrású programokban, de amikor utoljára néztem, csak 1-2 programban volt kisérletileg támogatva, de nem sikerült működésre bírnom. Most már lehet, hogy jobb a helyzet, és azt hiszem, készült hozzá valami library, amit az előre nem látható jövőben talán a KDE 4-es Kopete is használni fog.

Mondjuk a regi log, ami html-ben volt, jobban tetszett (mivel egy fileben volt, egyertelmu volt, hogy az sokaig nem tarthato, de legalabb lehetett volna kulso parsert irni hozza(szeretnem syncelni az otthoni es ceges skypeom logjat))
Jelenleg ez a program visszafejti a logot:
http://www.osiwanlan.de/skypr/

Pont tegnap akartam parsert irni igy is, de nincs kedvem az idetlen formatuma visszafejtesevel bibelodni, dokumentalva meg nincs, ha a srac aki a Skypr-t irta lesz olyan kedves es ideadja a formatum leirasat, akkor megcsinalom, hogy legalabb valami html alapon a ket gep logjait egyesitse.

--
B+ - http://pozor.hu

Nálam az OpenSuSE 10.x rpm telepítése után indításkor egy pillanatra bevillan az End User License oldal, aztán néma csend... 10.3-ra próbáltam feltolni.

Megmutatnád, hogy melyik commentben? A Slashdot-on nem olvastam végig mindet, a Skype fórumon igen. Ott megmagyarázzák, hogy simán lehet oka egy programnak arra, hogy a /etc/ passwd-t olvassa, de a Firefox beállításainak az olvasását nem. Másrészt még ha lehet is egyszerű oka annak, hogy olvassa, mi bizonyítja, hogy csak ilyen célra használja?

Nekem nem akar települni, ezt mondja a gdebi:

kép

Csak a medibuntu repóból a skype-common-nal együtt érzi jól magát, ja és az innen telepítve magyarul beszél.

Végre működik a webcamem (Dell laptopos OmniVision) driverével!
Ez feldobta a napomat :)

--
- Name ONE thing that your Linux computer can do that my MAC can't!
- Right click.