E-Medve blogja

MIPS Creator CI20 - 2.

Hétvégén ismét volt időm egy kicsit foglalkozni a lappal.

Az ethernet jelenlegi teljesítménye miatt NAS-ra nem ajánlanám a lapot. Még akkor se, ha a 100 Mbit elég lenne.

A saját mérések 24-27 Mbitet hoztak, a fejlesztői fórumon is "kb. 30 Mbit", illetve az egyik bejegyzés szerint friss kernellel 70/45-öt (le/fel) ki lehet belőle hozni.

A lapon elérhető flash írási sebessége 25-30 Mbyte/sec, az olvasási ehhez képest 40-45 Mbyte/sec. Ez amiatt mindenképp érdekes, mert ehhez képest lényegesebben lassan indul, mint az ismertebb ARM-os lapok és a későbbi programindítás is lassabb.

MIPS Creator CI20

Még augusztus 28-án trey bedobta a MIPS Creator CI20-at. Én is megpróbáltam regisztrálni, de az oldal esett-kelt (volt 4xx/5xx http response-ból minden). Hasonló lehetett az érdeklődés, mint annó a Raspberry Pi-nél, pláne, hogy ez ingyenes termékminta. Nehezen de végül sikerült regisztrálni. Kb. másfél nap múlva lezárták a regisztrációt, majd - gondolom - elkezdték olvasni a beküldött projekt javaslatokat.

Október 8-án jött egy email, hogy kapok egy boardot (hurrá, mint utólag valahonnan kiderült: talán ezret osztottak szét). Teltek a napok, de ma végre csak befutott a futár: UPS-es csomag az Egyesült Királyságból, szépen bebugyolálva.

HUP poló

A HUP poló nálam is eléggé érdekes. Ma (pontosabban tegnap, vagy mégis ma? mindegy) HUP-os poló volt rajtam a TTK-s gólyatáborban. Fotózok ezerrel. Erre egy kisgólya odajön valamikor hajnal 2 körül, hogy a HUP jó dolog, és minden reggel szokta olvasni. A gólyatáborban is via mobiltelefon (progmat a lelkem), de most lemerült, és megy fel tölteni a telefonját. Kb. fél óra múlva jön vissza, hogy nem találja a töltőjét. :-)

Na de ez még semmi. A TTK HÖK elnök (minő véletlen, ő is valami progmat) nekem szegezi a kérdést valamikor hajnal háromkor, hogy ez az első vagy a második kieresztés a HUP-os polóból. Szóval á, nincsenek ám kockák a gólyatáborban.

Megjött az Ubuntu CD

A rendelt Ubuntu pakkom megjött. Hagyományos (nem K, Edu vagy X) és 32 bites x86. Akinek esetleg ezügyben hiánya lenne, jelezze és Szegeden előre megbeszélt időben és helyen kaphat egy db gyári Ubuntu CD-t a készlet erejéig, mely már csak 5 db.

ABEV tapasztalat

Egyik konyvelo baratom anyazott egy kort az ABEV2006 kapcsan, ugyanis a zikszpejen valamiert nem tudta az ugyfele lakcimeben a hosszu i betut begepelni. Se a billentyuzet i-je, se a klasszikus ctrl+alt+j nem adta be. (Minden mas ekezetes cucc megy, illetve megy az OpenOffice-ba is a hosszu i.)
Mondom neki: ALT+161, na ugy ment.

A dolog tanulsaga? Az ABEV2006 el van ...szva, nem kicsit, nagyon.