bajnokk blogja

Dell Latitude 6410 on Ubuntu 10.10

This must be the beginning of a beautiful friendship...

I've just received a Dell Latitude E6410. Because I'm quite used to (K)Ubuntu (in other words, I'm very much a noob with any other OS'es including Mac and Windows), I decided to install Ubuntu Maverick on the new machine. Because it's not a success from the beginning and my memory is already fading about the ditches I've corrected, I try and record the story of conquering of my machine. I'm far from being finished yet, so this will probably be a series of blog posts. I'm writing it in English in the hope that it could help people who do not speak Hungarian, too.

Adatparki szivattyú

A privát, Adatparknál hostolt szerverben kiment az egyik diszk. Sebaj, szerencsére kéznél volt a tartalék, meg úgyis a Ferenciek terén volt reggel dolgom, gondoltam, egy füst alatt gyorsan ezt is elintézem. Azt az ősöreg Netfinityt úgysem láttam még hotswappelni, meg aztán kíváncsi is voltam, hogy terhelés alatt mit szól hozzá. (Már rendesen benne voltunk a délelőttben, pörgött a vas.)

Operátor srác előjön, gyorsan kiderül, hogy az üvegfal mögé csak ő mehet be. Sebaj, diszket odaad, bemegy, kicseréli, visszajön, minden remek. Na, itt követtem el az első hibát. Nem volt elég nekem, hogy a szerveren vadul villogtak tovább a lámpácskák (pont ráláttam), gondoltam, még úgyis van pár percem, ránézek a konzolra, mit mond (és hátha gyorsan el tudom vele kezdeni a szinkronizálást, hogy ne kelljen vele megvárni, amíg hazaérek). Operátor megint bemegy, matat a gép mögött. Amikor megint odanézek, látom ám, hogy sötét a masina. Hát, ez kihúzódott a villanyból. (Hogy annak idején mi a fenének spóroltam azon a második tápon!!! - Azért, mert 2 különböző tápra lett volna szükség, nekem pedig 2 ugyanolyan volt.)