Rill blogja

Mai tapasztalat

Xenapi dokumentacio alapjan ha a VDI meretet meg szeretnenk novelni, akkor a resize(vdi, size) metodust hasznaljuk.

A dokumentacio szerint int-et var a size parameterhez _DE_ ne higyjunk neki. Szepen tegyunk az int ertekunket "-ok koze (string) es oruljunk, hogy mukodik mikozben csak a dokumentacio szerint akartunk haladni.

github-ra mar jeleztem, ott tanacsolta egy uriember ezt a lehetoseget mint valoszinu megoldas. Nem buszkelkednek az aktiv angol tudasommal igy nem linkelem be a ticket-et.

Bizom benne hamarosan vagy api vagy dokumentacio szinten azonos szintre hozzak a ket reszt.

Tarsashaz

Tiszteletem.

Kicsit panaszkodas, kicsit remenytelenseg, kicsit tanacskeres.

Szituacio az, hogy 5.-en lakom es van egy 7.-en lako "ember", aki mar a 3. hetveget -szep szoval- cseszi el azzal, hogy napkeltetel kb napnyugtaig csempet ver, falat bont es minden egyeb hasonlo hangerosseggel jaro dolgot vegez. Szombat a kedvenc napja kb 9-(16-17) oraig tevekenykedik. Vasarnap se pihen max par db-vel "halkabb" dolgokat vegez. Pont annyival halkabb, hogy semmit se szamit kb.

Nem egyszer jartam nala. Voltam az elobb is rakerdezni, hogy megis hany hetvegejet szeretne tonkretenni a lakokozossegnek. Pokhendien es kb reszerol felhaboritonak tartva valaszolta, hogy "amig be nem fejezi es mehetek segiteni ha zavar".
Feltettem neki a szabadnapot ki szabad venni. Erre annyi jott, hogy "nem kap vagy elfogyott".