Hiena blogja

Kocka vs. Rajztanár = 1:0

 ( Hiena | 2015. március 9., hétfő - 13:27 )

A mai történetünk megértéséhez, kicsit ismerni kell az amerikai tanintézmények belső világát és kultúráját. Ami nálunk humán és reál tantárgyi besorolás, az amerikai iskolákban nagyjából "sience" és "art" tárgyaknak felelnek meg és ahogy a világ más részein is van egyfajta szembenállás a két tárgycsoportot eltérő súlyozással tanuló diákok közt, az amerikai iskolákban is megtalálható. Csak hát nem lennének amerikaiak ha ezt nem a rájuk jellemző lelkesedéssel menne egymás ekézése.

Mobilbarátság Google szemmel

 ( Hiena | 2015. március 1., vasárnap - 16:41 )

Darcomet is bloggolt a Google új site tulajdonos hülyítéséről, így az "optimailizáltassa velünk az oldalát mobilbaráttá, a hatékonyabb SEO életérzésért" spamek megjelenése előtt, gondoltam ránézek a dologra.

Első körben átpörgettem pár saját oldalt. Az egyetlen középre igazított bannert tartalmazó oldal simán átment a teszten, a Squirrelmail egyetlen formot tartalmazó bejelentkező felülete már nem.

for (;;) pause();

 ( Hiena | 2015. február 22., vasárnap - 19:49 )

Melyik szoftver tartalmazza ezt a remek kódsort? Systemd természetesen.
Már vagy tíz perce sírva röhögök rajta.
Ezen kód munka közben: http://tumbli.kodfodrasz.net/post/111742342905/systemd-ujabb-floss-sikertortenet

Köszönet: ggergely @ #nohup

Komment vagy nem komment, ez itt a kérdés?

 ( Hiena | 2015. február 20., péntek - 11:09 )

Egy ismerősöm új, "közösségi" weboldalt akar indítani, és ennek kapcsán elkezdtünk beszélgetni a netes kultúráról. Az egyik felmerült kérdéskör a kommentelési lehetőség az oldalon, aminek eredményeképp nekiugrottunk pár weboldalnak és elkezdtük megvizsgálni a hozzászólások összetételét. Ebből leszűrtünk, pár nem túl világmegváltó meglátást:

A kommentelés mellett szól:
Oldalnézettséget generál. Az oldal alatti vita, flame, trollkodás visszatérésre, reposztolásra készteti a felhasználókat.

Ökoterrorizmus failed

 ( Hiena | 2015. február 16., hétfő - 15:15 )

Az átlagos zöldszervezet működési elvét az alábbiakban lehetne személtetni:
1. Alapíts természetvédelmi vagy környezetvédelmi szervezetet.
2. Keress egy megfelelő nagyvállalatot és az ellehetetlenítésével történő zsarolással próbálj támogatást kicsikarni belőle.
3. ??????
4. PROFIT!!!!

Hogyan spóroljunk 4400 dollárt?

 ( Hiena | 2015. február 13., péntek - 22:21 )

A modern autók egyik átka, hogy a komplexitásukkal nem arányosan javult a meghibásodásaiknak a diagnosztizálhatósága. A gyártók még rá is fejelnek erre, hogy foggal-körömmel küzdenek ezeknek a járműveknek a javíthatatlanná tételén. A szakszervizek legtöbbször már nem a hibás alkatrész megkeresésével, cseréjével, vagy javításával próbálkoznak, hanem komplett fődarabok cseréjével. Így lesz egy hibás, 100 forintos szenzorkábel cseréjéből, több százezer forintos hengerfejcsere.

Öt technológia ami hozzájárult a Silkroad bukásához

 ( Hiena | 2015. február 11., szerda - 23:28 )

Az Itworld leközölt egy cikket azokról a technológiai megoldásokról és azok hibás használatáról, amik hozzájárultak az fenn nevezett drogterjesztő oldal fő szervezőjének a bukásához. Ezen technológiák címszavakban:
1. Bitcoin
2. Chat logs
3. Elkódolás
4. Facebook és egyéb publikus oldalak használata
5. Autologin

Ezek közül a Bitcoin, a chat logs, az elkódolás és az autologin használata bizony veretes amatőrség.

RaspberryPi 2 teljesítmény

 ( Hiena | 2015. február 8., vasárnap - 18:30 )

Kijött az új Raspberry és mindenki el van ájulva, hogy immáron 4 magon is ugyanazt tudja csinálni, mint eddig, ugyanolyan lassan. Hogy miért írom ezt? Mert a nagy hype közepette sorba jönnek ki a különféle sebességmérések, és ezek jelentős hányadában egyfajta Stockholm-szindrómás jegyeket vélek felfedezni.

Magyar önvezető autó

 ( Hiena | 2015. január 13., kedd - 18:50 )

https://www.youtube.com/watch?v=37cOQS9gc1w
Tudtam, hogy porszívózni kellett volna fúrás után, meg rossz helyen van az egyik ethernet kábel, meg másik távtartó kellett volna... Áh, hagyjuk, az eredmény a lényeg.
A gratuláció és a taps a Kishonti Kft. és a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. fejlesztőinek, kódereinek és tesztelőinek jár, akik hardveresen és szoftveresen megtervezték és összerakták a rendszert.

További részletek: http://adasworks.com/

U.i:

Út a vérfürdőhöz

 ( Hiena | 2015. január 11., vasárnap - 17:06 )

A január 7.-e óta a fél világ Charlie Hebdo szerkesztőségében történt mészárláson pörög, úgyhogy ideje nekem is beállni a sorba. Viszont, nem áll szándékomban magával az eseménnyel foglalkozni, sokkal inkább számba venném azok kudarcok sorozatát, ami ide vezetett. Ugyanis megint történt egy eset aminek a hatására a választott vezetők, a média és maguk az emberek, nem a kiváltó okokkal kezdtek el foglalkozni, hanem ki-ki a maga aljas vagy kevésbé aljas érdekei mentén próbál a zavarosban halászni.

Újabb rák a láthatáron

 ( Hiena | 2014. december 23., kedd - 15:30 )

Politikailag inkorrekt bejegyzés következik. Gyengébb idegzetű FOSS hippiknek megtekintése nem ajánlott.
Ugye új telefon, új features, így gondolkodni is kezdtem, hogy milyen lenne kicsapni a telefon képét nagyképernyőre? A Lumia 530 támogatja a Miracast protokolt, nosza, elkezdtem keresni annak a linuxos implementációját.

Nokia Lumia 530 a jó, a rossz, és a csúf

 ( Hiena | 2014. december 22., hétfő - 11:23 )

Kellett egy új olcsó telefon, és mivel picit elegem volt az Android ökoszisztémából, gondoltam megnézem milyen is a sötét oldal. Másfél hét után az alábbi tapasztalatok jöttek össze a telefonról és a Microsoft szolgáltatásairól:

A jó:
Az OS. A mögötte lévő vashoz képest jól teszi a dolgát. A csempék jók, ahogy a listából történő választás is. IT antitalentum párom, pillanatok alatt képes volt testreszabni a készüléket. Faék egyszerűségű.

Jogvédelem eredménye

 ( Hiena | 2014. december 21., vasárnap - 23:07 )

Aki egy kis figyelemmel követte az Amerikai eseményeket, az bizonyára tud az utóbbi hónapokban folyó rendőrség ellenes tüntetésekről. A forgatókönyv az esetek mindegyikében azonos: A rendőrség jogszerűen fegyvert használ egy nem közreműködő színesbőrű állampolgárral szemben, mire a lakosság az utcára vonul, tüntet, gyújtogat és fosztogat. Amivel persze párhuzamosan megjelenik a liberális média szerecsenmosdatása. Visszacsatolásként a rendőrök még idegesebbek lesznek, ami még több áldozatot követel.

Greenpeace retard-ok ismét alkottak

 ( Hiena | 2014. december 10., szerda - 19:36 )

Nem szeretem a szervezett környezetvédőket. Abba az élősködő kategóriába sorolom őket, mint a jogvédőket, lévén az elsődleges életcéljuk nem a a segítség, sokkal inkább a létük és ezzel a megélhetésük igazolása. Ehhez aztán a gyomorforgatóbbnál, gyomorforgatóbb módszereket használnak fel, kezdve a naiv önkéntesek megvezetésétől egészen a feszültségszításig, közösségek egymásnak ugratásáig.

Hupmotor fail

 ( Hiena | 2014. december 3., szerda - 11:34 )

Úgy tűnik a HUP kacsacsőrkezelését még szoknom kell...

Megújuló fail

 ( Hiena | 2014. december 3., szerda - 11:34 )

Vicces dolog ez a megújuló energia üzletág. Aki tákolt otthon egy-két ilyen berendezést azt hamar elkapja az érzés, hogy vajon mikor fog ez neki megtérülni? Mert akárhogy is csűri-csavarja sehogy sem jön ki a matek.

Tehetsz róla, tehetünk róla

 ( Hiena | 2014. november 25., kedd - 14:00 )

A fél net pörög a Baranya Megyei Rendőrkapitányság nemi erőszak ellenes, prevenciós videóin. A nőszervezetektől kezdve, a feministákon át, egészen a médiafelnyalóikig, mind fel vannak háborodva, el vannak szörnyedve. Mert kérem, miféle vaskalapos, hímsoviniszta, patriarchális, nőgyűlölő, áldozathibáztató kampány folyik itt. Felkiáltójel, felkiáltójel, felkiáltójel, felkiáltójel, négy, négy, négy.

Ebolaidiota II.

 ( Hiena | 2014. november 14., péntek - 22:14 )

A gondolom a homeopátiát nem kell bemutatnom senkinek, mint ahogy eme hívőit is. azok akik abban hisznek, hogy még óriási hígításnál is a víz emlékszik a belekevert hatóanyagra, és nem emlékszik a szennyvíztisztítóra amin átfolyt azelőtt, hogy palackozták volna. Nem is lenne probléma, ha ezek az emberek megmaradnának a kis világukban. Csak épp nem maradnak. Most épp kitalálták, hogy ebolát gyógyítanak. Négyen közülük neki is vágtak Afrikának és meg sem álltak a Libériában található Gantáig.

Űrrepülés cigányúton

 ( Hiena | 2014. november 1., szombat - 19:15 )

A legtöbbb média beszámolt róla, hogy a Virgin Galactic Spaceship Two űrrepülőgépe katasztrófális balesetet szenvedett a tegnapi tesztrepülése során. A repülőgép hajtóműve, a hordozórepülőgépről való leválást követő begyújtás után felrobbant. A kétfős legénységéből a másodpilóta meghalt, a pilótáját súlyos sérülésekkel vitték kórházba.
A baleset okainak a kivizsgálása megkezdődött, eredmény és válaszokat várhatóan több hónap múlva fogunk kapni.

Akció Mocsárfalván

 ( Hiena | 2014. október 28., kedd - 10:15 )

Tegnap, hazafelé, összefutottam egyik szomszédom fiával, aki azt mesélte, hogy reggel (úgy dél magasságában) az egyetemre indulóban, rendőrök torlaszolták el az utcánkat és az azt keresztező utcát. Elmondása szerint, vagy tíz rendőr sürgött, forgott, mindenféle egyéb életformákkal együtt. Ő arra tippelt, hogy valami csúnya haláleset történt az utcában.
Az én tippejeim kevésbé voltak véresek, de mind köthetőek az ingatlanomhoz, úgymint:

Ebolaidiota

 ( Hiena | 2014. október 24., péntek - 13:55 )

Úgy tűnik, van az ebolának egy a lappangási időben megjelenő tünete, amit még nem tanulmányoztak. Ez pedig a józan ész elvesztése. Ugyanis, ha megnézzük milyen közös pontot találunk Thomas Duncan, Dr. Craig Spenser, Amber Vinson, María Teresa Romero Ramos, és egy meg nem nevezett Dallasi labortechnikus között? Azt, hogy mindannyian kapcsolatba kerültek egy ebolafertőzöttel vagy annak valamilyen testváladékával, majd mintha mi sem történt volna elkezdtek utazgatni a nagyvilágban.

Drone racing

 ( Hiena | 2014. október 18., szombat - 16:00 )

https://www.youtube.com/watch?v=ZwL0t5kPf6E
Most képzeljük el ezt szervezetlen formában a Pilisben egy szép csendes nyári vasárnapon...

Hupmobile

 ( Hiena | 2014. október 13., hétfő - 15:00 )

Az érem másik oldala

 ( Hiena | 2014. október 8., szerda - 12:47 )

Volt a blogok közt egy bejegyzés amiben HUPU kollégánk erősen polemizált azon, hogy milyen csúnya rendőrterroros országban élünk. Nos, megjelent az ügy leirata, a másik fél szemszögéből is. Vélhetően, ez nem fog akkora nyilvánosságot kapni, és nem fognak a "gecirendőröző" apuka miatt kikelni magukból a kommenthuszárok.

Bullshit as a Service

 ( Hiena | 2014. szeptember 30., kedd - 9:34 )

A hétvégén feldobtam egy szavazást, aminek az apropóját, egyik ismerősöm kisebb szolgáltatói kalandja adta.
Vannak visszafordíthatatlan trendek a tárhely/hosting piacok, ami mellé a különféle IT lufik (.com, web2, cloud, stb.) kitermelik azokat az embereket, akik a mai napig azt hiszik, hogy nulla szolgáltatás nyújtásával, életük végéig elegendő balfaszt találnak akikkel képesek megtermelni a szerencséjüket.