Hiena blogja

Magyar önvezető autó

 ( Hiena | 2015. január 13., kedd - 18:50 )

https://www.youtube.com/watch?v=37cOQS9gc1w
Tudtam, hogy porszívózni kellett volna fúrás után, meg rossz helyen van az egyik ethernet kábel, meg másik távtartó kellett volna... Áh, hagyjuk, az eredmény a lényeg.
A gratuláció és a taps a Kishonti Kft. és a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. fejlesztőinek, kódereinek és tesztelőinek jár, akik hardveresen és szoftveresen megtervezték és összerakták a rendszert.

További részletek: http://adasworks.com/

U.i:

Út a vérfürdőhöz

 ( Hiena | 2015. január 11., vasárnap - 17:06 )

A január 7.-e óta a fél világ Charlie Hebdo szerkesztőségében történt mészárláson pörög, úgyhogy ideje nekem is beállni a sorba. Viszont, nem áll szándékomban magával az eseménnyel foglalkozni, sokkal inkább számba venném azok kudarcok sorozatát, ami ide vezetett. Ugyanis megint történt egy eset aminek a hatására a választott vezetők, a média és maguk az emberek, nem a kiváltó okokkal kezdtek el foglalkozni, hanem ki-ki a maga aljas vagy kevésbé aljas érdekei mentén próbál a zavarosban halászni.

Újabb rák a láthatáron

 ( Hiena | 2014. december 23., kedd - 15:30 )

Politikailag inkorrekt bejegyzés következik. Gyengébb idegzetű FOSS hippiknek megtekintése nem ajánlott.
Ugye új telefon, új features, így gondolkodni is kezdtem, hogy milyen lenne kicsapni a telefon képét nagyképernyőre? A Lumia 530 támogatja a Miracast protokolt, nosza, elkezdtem keresni annak a linuxos implementációját.

Nokia Lumia 530 a jó, a rossz, és a csúf

 ( Hiena | 2014. december 22., hétfő - 11:23 )

Kellett egy új olcsó telefon, és mivel picit elegem volt az Android ökoszisztémából, gondoltam megnézem milyen is a sötét oldal. Másfél hét után az alábbi tapasztalatok jöttek össze a telefonról és a Microsoft szolgáltatásairól:

A jó:
Az OS. A mögötte lévő vashoz képest jól teszi a dolgát. A csempék jók, ahogy a listából történő választás is. IT antitalentum párom, pillanatok alatt képes volt testreszabni a készüléket. Faék egyszerűségű.

Jogvédelem eredménye

 ( Hiena | 2014. december 21., vasárnap - 23:07 )

Aki egy kis figyelemmel követte az Amerikai eseményeket, az bizonyára tud az utóbbi hónapokban folyó rendőrség ellenes tüntetésekről. A forgatókönyv az esetek mindegyikében azonos: A rendőrség jogszerűen fegyvert használ egy nem közreműködő színesbőrű állampolgárral szemben, mire a lakosság az utcára vonul, tüntet, gyújtogat és fosztogat. Amivel persze párhuzamosan megjelenik a liberális média szerecsenmosdatása. Visszacsatolásként a rendőrök még idegesebbek lesznek, ami még több áldozatot követel.

Greenpeace retard-ok ismét alkottak

 ( Hiena | 2014. december 10., szerda - 19:36 )

Nem szeretem a szervezett környezetvédőket. Abba az élősködő kategóriába sorolom őket, mint a jogvédőket, lévén az elsődleges életcéljuk nem a a segítség, sokkal inkább a létük és ezzel a megélhetésük igazolása. Ehhez aztán a gyomorforgatóbbnál, gyomorforgatóbb módszereket használnak fel, kezdve a naiv önkéntesek megvezetésétől egészen a feszültségszításig, közösségek egymásnak ugratásáig.

Hupmotor fail

 ( Hiena | 2014. december 3., szerda - 11:34 )

Úgy tűnik a HUP kacsacsőrkezelését még szoknom kell...

Megújuló fail

 ( Hiena | 2014. december 3., szerda - 11:34 )

Vicces dolog ez a megújuló energia üzletág. Aki tákolt otthon egy-két ilyen berendezést azt hamar elkapja az érzés, hogy vajon mikor fog ez neki megtérülni? Mert akárhogy is csűri-csavarja sehogy sem jön ki a matek.

Tehetsz róla, tehetünk róla

 ( Hiena | 2014. november 25., kedd - 14:00 )

A fél net pörög a Baranya Megyei Rendőrkapitányság nemi erőszak ellenes, prevenciós videóin. A nőszervezetektől kezdve, a feministákon át, egészen a médiafelnyalóikig, mind fel vannak háborodva, el vannak szörnyedve. Mert kérem, miféle vaskalapos, hímsoviniszta, patriarchális, nőgyűlölő, áldozathibáztató kampány folyik itt. Felkiáltójel, felkiáltójel, felkiáltójel, felkiáltójel, négy, négy, négy.

Ebolaidiota II.

 ( Hiena | 2014. november 14., péntek - 22:14 )

A gondolom a homeopátiát nem kell bemutatnom senkinek, mint ahogy eme hívőit is. azok akik abban hisznek, hogy még óriási hígításnál is a víz emlékszik a belekevert hatóanyagra, és nem emlékszik a szennyvíztisztítóra amin átfolyt azelőtt, hogy palackozták volna. Nem is lenne probléma, ha ezek az emberek megmaradnának a kis világukban. Csak épp nem maradnak. Most épp kitalálták, hogy ebolát gyógyítanak. Négyen közülük neki is vágtak Afrikának és meg sem álltak a Libériában található Gantáig.

Űrrepülés cigányúton

 ( Hiena | 2014. november 1., szombat - 19:15 )

A legtöbbb média beszámolt róla, hogy a Virgin Galactic Spaceship Two űrrepülőgépe katasztrófális balesetet szenvedett a tegnapi tesztrepülése során. A repülőgép hajtóműve, a hordozórepülőgépről való leválást követő begyújtás után felrobbant. A kétfős legénységéből a másodpilóta meghalt, a pilótáját súlyos sérülésekkel vitték kórházba.
A baleset okainak a kivizsgálása megkezdődött, eredmény és válaszokat várhatóan több hónap múlva fogunk kapni.

Akció Mocsárfalván

 ( Hiena | 2014. október 28., kedd - 10:15 )

Tegnap, hazafelé, összefutottam egyik szomszédom fiával, aki azt mesélte, hogy reggel (úgy dél magasságában) az egyetemre indulóban, rendőrök torlaszolták el az utcánkat és az azt keresztező utcát. Elmondása szerint, vagy tíz rendőr sürgött, forgott, mindenféle egyéb életformákkal együtt. Ő arra tippelt, hogy valami csúnya haláleset történt az utcában.
Az én tippejeim kevésbé voltak véresek, de mind köthetőek az ingatlanomhoz, úgymint:

Ebolaidiota

 ( Hiena | 2014. október 24., péntek - 13:55 )

Úgy tűnik, van az ebolának egy a lappangási időben megjelenő tünete, amit még nem tanulmányoztak. Ez pedig a józan ész elvesztése. Ugyanis, ha megnézzük milyen közös pontot találunk Thomas Duncan, Dr. Craig Spenser, Amber Vinson, María Teresa Romero Ramos, és egy meg nem nevezett Dallasi labortechnikus között? Azt, hogy mindannyian kapcsolatba kerültek egy ebolafertőzöttel vagy annak valamilyen testváladékával, majd mintha mi sem történt volna elkezdtek utazgatni a nagyvilágban.

Drone racing

 ( Hiena | 2014. október 18., szombat - 16:00 )

https://www.youtube.com/watch?v=ZwL0t5kPf6E
Most képzeljük el ezt szervezetlen formában a Pilisben egy szép csendes nyári vasárnapon...

Hupmobile

 ( Hiena | 2014. október 13., hétfő - 15:00 )

Az érem másik oldala

 ( Hiena | 2014. október 8., szerda - 12:47 )

Volt a blogok közt egy bejegyzés amiben HUPU kollégánk erősen polemizált azon, hogy milyen csúnya rendőrterroros országban élünk. Nos, megjelent az ügy leirata, a másik fél szemszögéből is. Vélhetően, ez nem fog akkora nyilvánosságot kapni, és nem fognak a "gecirendőröző" apuka miatt kikelni magukból a kommenthuszárok.

Bullshit as a Service

 ( Hiena | 2014. szeptember 30., kedd - 9:34 )

A hétvégén feldobtam egy szavazást, aminek az apropóját, egyik ismerősöm kisebb szolgáltatói kalandja adta.
Vannak visszafordíthatatlan trendek a tárhely/hosting piacok, ami mellé a különféle IT lufik (.com, web2, cloud, stb.) kitermelik azokat az embereket, akik a mai napig azt hiszik, hogy nulla szolgáltatás nyújtásával, életük végéig elegendő balfaszt találnak akikkel képesek megtermelni a szerencséjüket.

Mit érdemel az a bűnös?

 ( Hiena | 2014. augusztus 31., vasárnap - 9:47 )

Ismerjük Meg Paul Hornert a 15 éves fiatalembert, aki úgy tűnik hosszú, hosszú éveket fog tölteni rácsok mögött. Hogy mit is tett ez a kedves, ártatlan, gyermek, aki a tárgyalás alatt többször elsírta magát és az anyját hívta? Horner úr, egy túlfűtött Battlefield 4 meccs közben, úgy érezte túlságosan is sokat veszít, ezért a swatting módszeréhez folyamodott. Az eredmény, egy kissé lesérült apuci és pár percnyi önelégültség.

Siri segít

 ( Hiena | 2014. augusztus 16., szombat - 18:01 )

Pedro Bravo 2012 szeptemberében féltékenységből, elrabolta és megölte szobatársát, Cristian Aguilert. A történet ott válik ironikussá, hogy a cselekmény elkövetése után, hősünk az iPhone intelligens asszisztenséhez fordult segítségért, a test elrejtéséhez. Siri pedig készségesen fel is ajánlott neki opciókat, mint mocsár, víztározó, kohó vagy szeméttelep. Hogy még abszurdabb legyen a történet, amatőr gyilkosunk a telefonja zseblámpa funkcióját használta a holtest elrejtésénél.

Necceshely app hecc kecmec

 ( Hiena | 2014. augusztus 13., szerda - 8:51 )

Sketchfactor egy mobilos alkalmazás, mely a használójának különféle adatbázisok és felhasználói visszajelzések alapján megmondja, hogy az adott terület mennyire veszélyes az-az mennyire necces.

Facebook zombiek támadása

 ( Hiena | 2014. augusztus 2., szombat - 12:57 )

Tegnap volt egy kis arckönyv kimaradás UTC szerint délután 3 óra körül. A kimaradás érintette az USA keleti partot és Európa egyes részeit. Mit reagál ilyenkor egy átlagos Facebook zombie? Hívja a rendőröket. Igen, ez nem vicc. Olyannyira, hogy Los Angeles County Sheriff's Department's közszolgálata az alábbi twitter üzenetet tette ki:

#Facebook is not a Law Enforcement issue, please don't call us about it being down, we don't know when FB will be back up! — Sgt. Brink (@LASDBrink) August 1, 2014

Miért is jó az L4 kernel?

 ( Hiena | 2014. július 30., szerda - 20:37 )

Krumplisaláta, avagy kórkép a Kickstarterről

 ( Hiena | 2014. július 29., kedd - 11:57 )

Kickstarter valamikor úgy indult, hogy a közösség erejével finanszírozzanak olyan projecteket, melyek nem vagy csak nehezen tudják elérni a megvalósulásukhoz szükséges kezdőtőkét. Az alapidea a kreativitás, az innováció támogatása, segítése lett volna. Csak épp hiányzott egy fék, ami megakadályozta volna, hogy a projectet elárasszák az modern médiához rendkívül jól értő, ugyanakkor nem épp tisztességes szándékú pályázókkal.

Vásárlói elégedetlenség

 ( Hiena | 2014. július 23., szerda - 8:01 )

Hogy igaz-e a történet, vagy sem azt nem tudom, de adott egy kellemes és népszerű New York-i étterem, aminek a vezetősége szomorúan tapasztalta, hogy a vevői egyre elégedetlenebbek a kiszolgálással. Jó vezetőségként próbáltak változtatni a kiszolgáláson, a személyzet mennyiségén, végül felfogadtak egy kimondottan ilyen esetekre specializálódott céget ami azt javasolta, hogy vizsgálják meg a kiszolgálás minőségének változását. Erre a legalkalmasabbnak az étterem belső kamerarendszerének a felvételei tűntek.

Miért nem veszek iPhonet?

 ( Hiena | 2014. július 20., vasárnap - 18:25 )

Mikor a kezembe kerül egy új, épp csúcskategóriának kikiáltott okostelefon, mindig eszembejut, vajon mennyi extra "szolgáltatást" tett az adott verzióba a gyártója.Vajon milyen mennyiségű szoftveres időzített bomba ketyeg a készülékeinkben, arra várva, hogy a megfelelő kezek érintésére kiszolgáltasson minden olyan adatot rólunk, amit csak egy ilyen készülék tárolhat?