Toma_ blogja

Bejövő sms nem érkezik meg...

Android 7.

Vajon miért lehet ez, én kevés vagyok hozzá. Elvileg valami orosz modem fájl van a ROM-ban, de meghaladja a 0 mértékű hozzáértésemet. Elvileg itt sok profi szakember van, pls. help.

http://www.needrom.com/download/android-7-nougat-x32/

Mondjuk, legyen a dolog alapvető, és a fenti esettől független Android téma, szóval baromira kiderül, ha kamuzol.

Szóval na.

"Natív" vs. Browser - mp4 videólejátszás teszt

Állítólag:

"Nem értem, miért csodálkozik ezen bárki, amikor egy böngésző még mindig nem arra való, hogy videót játssz le rajta. A böngészőfejlesztők továbbra is képtelenek/lusták normálisan kioptimalizálni a videólejátszást, ezért továbbra is 2x-3x annyi erőforrást eszik, mint ha natív lejtászóval játszod le. Ezt világszinten gigawattórákban lehet mérni."

Na most akkor mi van?

i5-3210M @ 2.50GHz - 8GB RAM

Tesztfile mp4:
https://drive.google.com/open?id=0B8lUX-7G-G04aXAyZFExM21CeGs

(Kizárólag HDD-ről betöltve, internet ki)

Tesztkörnyezetek:

Wubi - home made

Szóba került itt mostanság a wubi, és a nemlétezése, szóval nagyjából leírom, hogyan készítsünk otthon wubi"-szerű" image fájlt, amit aztán (nagyrészt) bármilyen gépre bemásolhatunk a windows ntfs partíciójára is, vagy akárhová.
Két módszer van, az egyszerűbb a tiszta (akármilyen) Ubuntu telepítése egy akármilyen partícióra, akár pendrájvra.
A másik módszer az Ubuntu telepítőből a filesystem.squashfs bemountolása és átmásolása az image fájlba. De ez nyűgösebb, mert aztán chrootolni kell az adduserhez, meg bindelni a kernel telepítéshez, meg kernelt letölteni, meg takarítani.

VHD file boot - grub2

menuentry "W78910" {
insmod memdisk
insmod ntfs
loopback xx (hd0,msdos1)/HBCD/xx.vhd
linux16 /grub2/memdisk raw
initrd16 (xx,msdos2)/Users/xx.img
}

Egy partíciós VHD esetén (xx,msdos1).
xx.img = a VHD fájlban lévő windows bootfloppy image.
(Tökre nem emlékszem, hogy a "linuxos" grubbal működik-e (gondolom, igen), illetve, ext partíción lévő VHD-vel próbáltam-e, de szerintem igen. A grub2winnel tutira megy, most találtam meg a netbookomon. Mindent elfelejtek, sose öregedjetek meg!!!)

wimboot menu - grub4dos

Ide teszem, egy korábbi kérésre:

title Wimboot
kernel /HBCD/Recovery/boot/wimboot
initrd @bcd=/HBCD/Recovery/boot/bcd @boot.sdi=/HBCD/Recovery/boot/boot.sdi @bootmgr=/HBCD/Recovery/boot/bootmgr @boot.wim=/HBCD/Recovery/winpe.wim

(Initrd egy sor, kukacok előtt szóköz.)
(Tökéletesen működik, most próbáltam ki megint.)

Újra agilis az OCZ - lol

Vagy 3 éve pikk-pakk behalt egy néhány hónapos 256 gigás Agility4 SSD-m, azóta néha előszedtem kipróbálni, de input-output errortól nem jutottam tovább. Tegnap este szörfözgettem a neten, és a google keresőben meg akartam nézni, hogy mennyire hulladék széria volt, de az automatikus kiegészítés arcomba tolta a firmware ápdétot, rákattintottam, és az OCZ oldalára tolt, ahol egy OCZ toolbox nevű izét kínált letöltésre. Le is szedtem a wines verziót, de ugye winen esélytelen volt a működése, mert a drive letter kínlódás véget nem érő folyamat, nem is látta a toolbox az SSD-t.
Emlékeztem, hogy kínált az OCZ linux verziót is a toolboxból, nosza, uccu az Ubi 14.04, amire ki is volt írva a support az oldalon. Mivel ugye a linux nem küzd a drive-val, ezért a toolbox egyből megtalálta, mondom, próbálkozzunk firmware update-tel, de kattintás után csak sírt, hogy az ápdét nem sikerült. A 14.04 64 bites, de szerencsére most akartam visszatérni a 32 bites linuxra (image fájlokból használok már csak oprendszereket). Így gyors boot a 32 bites 15.10-re, és mivel az OCZ toolboxnak volt 32 bites verziója is, egy próbát megér, 15 másodperc egy újraboot. Kattkatt, firmware update, és megdöbbentem figyeltem, hogy megcsinálta. Gyors reboot, és tényleg az új firmware integetett a drive-ról. Azannya. Megpróbáltam törölni egy partíciót, de ezzel is csak input-output error. Mivel reménykedtem, hogy hátha valami történik, próbálkoztam Hdd regenerátorral, meg társaival, de a read only csak maradt. Na jó, kezdtem feladni, mondom most már nem érdekelnek az adatok, emlékeztem, hogy volt egy Secure Erase lehetőség a Security menüben a toolboxban, gyerünk. Katt rá, kb. 5 másodperc alatt csinált valamit és végzett. Na, mondom, ez se komoly. Azért kukucs a lemezkezelőbe, nicsak, 256G szabad hely. Nebazz. Gyors reboot, és még mindig. Format (legyen gpt) NTFS-re, jééé, megcsinálta. Boot Winre, e meghajtó működik. Copy w10.vhd, 250.000 kbyte/sec, copy 15.10 image, simán írja, mint állat. Bebootoltam róla bármit, azóta is megy, már beraktam a notiba egyedüli hdd-nek, kúúl. Van egy 256-os SSD-m újra. Süti!

Ntfs umount (SOLVED)

Van egy ext3 image file, amin egy 14.04 van, ezt indítom egy ntfs partícióról, szépen fel is áll, de leállításkor az ntfs partíciót hamarabb umountolja, mint a loopot, aztán minden induláskor partíciót ellenőriz. Erre kéne valami egyszerű help. Ha ext partícióról indul az image, akkor nincs gond. Thnx.

Popureb WTF!? lol

"A cég által „Popurebnek” elnevezett vírus a bootszektorban rejtőzik el olyan mélyen, hogy nincs mód onnan eltávolítani. A Popureb malware a bootrecordot írja felül, és mind az operációs rendszer, mind a vírusvédelmi szoftverek számára láthatatlan, ez okozza a problémát – a trójai ugyanis a neki helyet adó terület felülírását is megakadályozza: látszólag sikeres az írás, ám valójában nem történik meg. Vagyis belülről, a Windowsból nem lehet eltávolítani.
„Ha az ön gépe megfertőződött a Win32/Popureb.E trójaival, akkor azt tanácsoljuk, hogy javítsa ki a fő indítórekordot (MBR), majd a helyreállító CD-vel állítsa vissza rendszere állapotát egy fertőzés előtti státuszba” – írja Feng."